Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

9 flyktninger druknet ved kysten av Gran Canaria. Én mann overlevde

Av: Kristina Quintano og Terje Karlsen

Det var tirsdag denne uken at spansk kystvakt fant en 45 år gammel mann, av nordafrikansk opprinnelse, mens han klamret seg til en bensintønne på åpent hav. Det er avisen Canarias Ahora som melder dette.

Båten er fortsatt savnet, og så langt er det ikke funnet flere overlevende. Kystvakten fortsatte søk med helikopter etter flere overlevende onsdag, men fant ingen. Kystvakten melder at de fant fem bensinkanner, en plastpose og en regnfrakk etter forliset.

Kilder Transit magasin har vært i kontakt med melder at de 9 savnede er alle kvinner.

Torsdag melder Canarias Ahora at de har reddet 45 flyktninger – alle menn – 72 kilometer sørøst for Maspalomas, Gran Canaria. Det er ikke rapportert om druknede i denne redningsaksjonen.

Så langt i år er det bekreftet at 447 personer har forsvunnet på fluktruten fra Afrika til Kanariøyene, ifølge Den internasjonale migrantorganisasjonen (IOM). 378 er rapportert druknet etter båtforlis.

LES OGSÅ: Reportasje fra Gran Canaria:

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT