Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett
Frontrunner Publishing - enkel og effektiv avis på nett

Nå kan du nominere kandidater til Jenteprisen 2023

Årets Jentepris deles ut på FNs internasjonale jentedag 11. oktober av Plan International Norge.

Jenteprisen 2022 gikk til Endometrioseforeningen som mottok prisen for sitt arbeid med å øke kunnskap om blant annet kvinnesykdommen endometriose.

– Det har betydd utrolig mye for oss å vinne Jenteprisen. Å bli sett og få kampsaken vår belyst på denne måten har helt klart bidratt til at vi har fått til mer. Det er vi så takknemmelige for, sier Elisabeth Raasholm Larby, styreleder i Endometrioseforeningen.

Jenteprisen deles ut til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en særskilt innsats for likestilling eller arbeid med å stoppe diskriminering, vold og overgrep av jenter.

– I fjor fikk vi inn nesten 100 nominasjoner, og jeg håper at engasjementet er minst like høyt i år, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge. 

— Fortsatt opplever mange diskriminering, sjikanering, vold og overgrep, både hjemme, på jobb og i offentligheten. Mange steder er likestillingen satt i revers, og fortsatt nedprioriteres arbeidet for likestilling og beskyttelse av jenter, sier Partapuoli i en pressemelding.

Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge. Foto: Plan International Norge

Juryens medlemmer i år er Hege Yli Melhus Ask (eier & rådgiver Yli consulting og styreleder Skagerak Capital), Isabelle Ringnes (gründer), Abid Raja (stortingspolitiker, tidligere kultur- og likestillingsminister), Samina Ansari (CEO og gründer), Edin Babic (kommunikasjonssjef i Likestillings- og diskrimineringsombudet), Malin Knutsen Hundsnes (juniorrådgiver i Ungdommens rettighetsorgan)

Tidligere vinnere av Jenteprisen er:

HVORDAN NOMINERE?

  • Nominasjoner meldes inn her. 
  • Alle står fritt til å nominere en kandidat til Jenteprisen, så lenge de ikke er i familie eller i nær relasjon med kandidaten. Personer av alle kjønn kan nomineres. 
  • Legg ved en begrunnelse på maks 400 ord om hvorfor denne personen, organisasjonen eller bedriften bør vinne. Nominerte til Jenteprisen kan ikke ha opptrådt i strid med Plan Internationals etiske retningslinjer.  
  • Siste frist for å nominere kandidater er 8.september. 

LES OGSÅ

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT