40 prosent med tilgang til internett

Annonse

Globalt vil 40 prosent av verdens befolkning ha tilgang til internett innen utgangen av 2014: 32 prosent i utviklingsland og 78 prosent i utviklede land.

Mer enn 90 prosent av de som ennå ikke bruker internett bor i utviklingsland.

Det er den internasjonale telekommunikasjonsunionen (ITU) som melder dette, i en pressemelding 5. mai.

Antallet internettbrukere vil runde 3 milliarder i løpet av 2014. Globalt er det altså ennå 4 milliarder mennesker som ikke bruker internett. Antallet mobilabonnementer nærmer seg også 7 milliarder.

Økningen i mobilabonnementer skyldes i hovedsak vekst i utviklingsland: 78 prosent av veksten i mobilabonnementer skjer i nettopp utviklingsland.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Innen utgangen av 2014 vil 10 prosent av verdens befolkning ha fastlinje bredforbindelse. Men veksten av fastlinje bredbåndsforbindelse går nedover i utviklingsland.

ITU internettbrukere 2014

ITU er FN-organisasjonen for informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Hovedprioriteringene er standardisering og utvikling innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT).

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!