40 prosent med tilgang til internett

Annonse

Globalt vil 40 prosent av verdens befolkning ha tilgang til internett innen utgangen av 2014: 32 prosent i utviklingsland og 78 prosent i utviklede land.

Mer enn 90 prosent av de som ennå ikke bruker internett bor i utviklingsland.

Det er den internasjonale telekommunikasjonsunionen (ITU) som melder dette, i en pressemelding 5. mai.

Antallet internettbrukere vil runde 3 milliarder i løpet av 2014. Globalt er det altså ennå 4 milliarder mennesker som ikke bruker internett. Antallet mobilabonnementer nærmer seg også 7 milliarder.

Økningen i mobilabonnementer skyldes i hovedsak vekst i utviklingsland: 78 prosent av veksten i mobilabonnementer skjer i nettopp utviklingsland.

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 3-4 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Innen utgangen av 2014 vil 10 prosent av verdens befolkning ha fastlinje bredforbindelse. Men veksten av fastlinje bredbåndsforbindelse går nedover i utviklingsland.

ITU internettbrukere 2014

ITU er FN-organisasjonen for informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Hovedprioriteringene er standardisering og utvikling innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT).

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!