Silje Kvamme Bjørndal er ansatt som ny generalsekretær i Areopagos

Silje Kvamme Bjørndal. Foto: KRIK / Stian Gustafsson
Annonse

Silje Kvamme Bjørndal blir både den yngste topplederen i organisasjonens historie – og den første kvinnen i denne posisjonen.

Bjørndal har vært politisk rådgiver i KrF og jobber nå som generalsekretær i KRIK (Kristen idrettskontakt). Da hun ble kontaktet om den ledige stillingen i Areopagos, hadde hun ingen tanke om å skifte jobb:

– Jeg stortrives i KRIK og hadde tenkt å bli her lenger. Men underveis i rekrutteringsprosessen ble jeg overbevist om Areopagos sitt «prosjekt» og potensial. Det er tilnærmingen deres til tro og dialog som har gjort meg interessert. Jeg opplever at Areopagos ønsker å skape møteplasser som bidrar til økt kunnskap om tro, gjensidig forståelse mellom mennesker med ulike livssyn – ja, rett og slett litt mer fred i verden, sier Bjørndal i en pressemelding.

«Framtidsrettet ansettelse»

Det var stor interesse for stillingen, så vi hadde et luksusproblem med å velge fra øverste hylle, sier styreleder Torstein Lalim.

Han mener Silje Kvamme Bjørndal er den rette personen til å føre Areopagos videre inn i framtiden og sier at hele styret er svært fornøyd med ansettelsen:

– Det er på høy tid at vi fikk inn en kvinne som toppleder, og det er framtidsrettet å satse på yngre krefter. I tillegg er det en stor fordel å ha en toppleder med solid teologisk kompetanse. Det var ikke noe krav i utlysningen, men når det ble slik, gleder det meg. Vi er jo en kompetanseorganisasjon med teologiske studier og religionsdialog som to av våre «søyler».

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

Silje Kvamme Bjørndal har doktorgrad i systematisk teologi om kirkens rolle i et sekulært samfunn, og også utdanning i sosiologi og kommunikasjon.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!

Legg igjen en kommentar