Annonsere på Transit Magasin
Annonsere på Transit Magasin

OL i Beijing: – Regjeringen velger dialog og kontakt, ikke boikott og isolasjon

REPLIKK: Menneskerettigheter er en viktig del av vår dialog med Kina.

Dette er et innlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Delta i debatten? Send innlegg til debatt@transitmedia.no.

13. desember publiserte Merethe Lind Jodalen fra Den norske Tibet-komité og Arne Melsom fra Hongkongkomiteen i Norge et åpent brev adressert til regjeringen med oppfordring om diplomatisk boikott av vinter-OL i Beijing 2022.

Det er lang tradisjon for at den norske regjeringen er til stede på olympiske og paralympiske leker som Norges idrettsforbunds gjester. Dette har vært tilnærmingen også når OL har vært i land som har en annen styreform enn oss, og i land vi er politisk uenige med.

Det er fremdeles mye som er uklart når det gjelder det praktiske opplegget for OL i Beijing. Såfremt pandemibegrensningene ikke blir så strenge at det ikke er naturlig å reise, planlegger regjeringen å være til stede både under OL og paralympiske leker i Beijing.

Vi viser tydeligst hva vi står for ved å snakke med og møte de vi er uenige med. Fordi vi har en bred dialog med kinesiske myndigheter, har vi også en mulighet til å tydeliggjøre saker hvor vi er uenige. 

Menneskerettigheter er en viktig del av vår dialog med Kina. Norge har jevnlig uttrykt bekymring for menneskerettighetssituasjonen, særlig i Xinjiang og Hongkong. Dette stod på dagsorden da Kinas spesialrepresentant for europeiske saker besøkte Norge og utenriksdepartementet for to uker siden. 

Vi oppfordrer kinesiske myndigheter til å respektere menneskerettighetene, stoppe vilkårlig frihetsberøvelse av uigurer og andre minoriteter og tillate uhindret adgang til regionen for FNs høykommissær for menneskerettigheter.

Av: Statssekretær i Utenriksdepartementet, Henrik Thune (Ap)

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT