Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

Egypt: Ingen rettssikkerhet for menneskerettighets-advokater

(TRANSITMAG / KAIRO) I år har det gått ti år siden revolusjonen i Egypt. I 2011 så landets menneskerettighetsadvokater hvordan døren til rettsstaten og demokratiet åpnet. Imidlertid ble den raskt lukket igjen. Nå er situasjonen verre enn noen gang for egyptiske menneskerettighetsadvokater.

Tidlig i mai 2016 ble menneskerettighetsadvokaten Malek Adly stoppet av noen menn på en gate i den egyptiske hovedstaden Kairo. De var fra sikkerhetstjenesten. — Jeg ble arrestert og fengslet i fire måneder. Den eneste grunnen var at jeg er menneskerettighetsadvokat, sier Malek Adly. Vi møtes i møterommet til den juridiske organisasjonen ECESR (Egyptian Center for Economic and Social Rights), i sentrum av Kairo, der Malek er leder. Han er langt fra den eneste egyptiske advokaten som har hatt dårlig tid de siste årene. 16 […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT